Tältsmärting beigebrun
Kraftig 50/50 bomull/polyestervev med høy styrke, god pusteevne og bra imprignering. At duken har vært i markedet i snart 20 år, med fornøyde kunder og uten nevneverdige problemer, gjør denne til et godt valg i de tilfeller det ikke er påkrevet med en flammehemmende duk.

TSM 400 FR
Flammehemmende smärtingväv, bestående av en blanding av bomull og syntetfiber. Duken kan velges som et alternativ til standardduken «Tältsmärting beigebrun» på samtlige produkter unntatt «Granitt 40». Flammehemmende egenskaper innebærer kompromisser når det gjelder andre egenskaper som f.eks. slitestyrke og smidighet. Dette medfører at en flammehemmende duk må håndteres mer varsomt enn våre standardduker. TSM 400 bør i første rekke velges kun dersom den lokale brannmyndighet krever det, f.eks. i forbindelse med arrangementer o.l.

Super P grov
Samme som «Superpolyamid tallgrön», men enda sterkere.

Cotpolmex P
Lett, svært sterk og effektivt ventilerende 50/50 bomull/polyester, som skaper et mye bedre inneklima enn man normalt opplever i et telt.
Den tettevevne duken i kombinasjon, med førsteklasses impregnering gir god vannavvstøtningsevne.
Den beigebrune fargen skaper en varm og behagelig atmosfære inne i teltet.

Sammenlignet med Cotpolmex C er duken mer estetisk tiltaltene og fremstår enda fastere og mer fargebestandig.

Såvidt vi vet er dette verdens beste ytterteltsduk i bomull/polyester.

Cotpolmex C
Sterk og effektivt ventilerende 50/50 bomull/polyesterduk, som skaper ett mye bedre inneklima enn man normalt opplever i et telt.
Den tettvevne duken i kombinasjon, med førsteklasses impregnering gir god vannavstøtningsevne.
Den beigebrune fargen skaper en varm og behagelig atmosfære inne i teltet.

Traillix P
En av teltmarkedets absolutt sterkeste og fineste lettvektsduker. Svært lett, vanntett og vevet i nylon 66. Ripstop forsterket, belagt med silikon på begge sider og UV-beskyttet.
Duken er grønn og ikke ventilerende.

Trailix C
Lett, ripstop forsterket polyamid duk, UV-beskyttet og belagt med silikon på begge sider. En nøye utvalgt og meget fin standardduk. Duken er rustrød og ikke ventilerende.

Trailix B
Lettvektsduk av nylon 6, ripstop forsterket og PU-belagt på den ene siden. Nøye utvalgt for å være regntett, selv etter lang tids bruk. Duken er grå, og ikke ventilerende.

Superpolyamid tallgrønn
Lett og enormt sterk, vanntett duk, som vi anvender der slitasjen er stor. Tilvirket av «high-tnacity» polyamid og belagt med silikon. 130g/m2

Innerteltsduk – lett

Ultralett, teflonimprignert og ripstop forsterket duk, som slipper ut kondens, men forhindrer samtidig at kondens fra ytterteltet fra å trenge inn. Tilvirket av «high-tnacity» polyamid. Gyllengul. 38g/m2.

Gulvduk 120g
Lettvektsgulv spesielt sammensatt for å motstå slitasje og rifter. På bakgrunn av dette er duken belagt med et forholdsvis tykt lag av polyuretane.

Solens UV-stråler
Våre imprignerte duker er UV-stabiliserte. Våre bp-duker med en 50/50 blanding av bomull og polyester er svært motstandsdyktige mot sol, sammenlignet med tilsvarende bomullsduker. På tross av dette bør man forsøke å unngå unødvendig soleksponering av teltduken p.g.a. bomull og de fleste nylontyper (t.o.m. UV-beskyttede) degraderes av solens UV-lys.

Rifter
Alle som har forsøkt å få hull på en pose chips vet hvor vanskelig dette kan være, og hvor lett hullet i posen utvider seg når man først har fått et lite hull. Dårlige teltduker vil og oppføre seg slik. Kvalitetsvarer derimot har kjennetegnes ved at et lite hull ikke får lov å utvide seg om uhellet først har vært ute. For å motvirke at et hull/en revne utvider seg har Tentipi fire ulike punkter:

  1. De imprignerte bp-dukene har 50% polyesterinnblanding, hvilket øker styrken betydelig.
  2. Silikonbelegget gir alene 2-3 ganger høyere styrke enn duker behandlet på annen måte.
  3. Våre aller letteste duker er konstruert med ripstop teknikk. Dette innebærer at forsterkningstråder er ved inn i et rutemønster i duken. Eventuelle hull/rifter stoppes av disse forsterkningen, samtidig blir duken ikke for tung.
  4. Fibrenes materiale og kvalitet er avgjørende. I billige bomullsduker anvendes korte fibre, som gir lav styrke. Vi anvender duker med lengre bomullsfiber. For duken på Safir lätt har vi valgt «high-tenacity» polyamid. Dette er en nylonsort med en annen molekylstruktur, som gjør fibrene mer enn dobbelt så sterke som vanlig nylon.

Slitestyrken varierer enormt mellom teltene de ulike teltene i markedet. Det er faktisk vanlig å anvende duker som kun har 1/6 av slitestyrken til våre beste duker!

Regn
For å gjøre en duk vanntett kan man velge mellom følgende alternativer:

  1. Duken behandles med imprignering, som inneholder et middel som øker spenningen i overflaten av duken. Dette hindrer vanndråpene fra å trenge igjennom overflaten og inn i duken.
  2. Duken behandles med et belegg som er helt vanntett. Avgjørende her er hvor godt forankret dette belegget er i de underliggende fibrene i duken. Selv de billigste dukene kan være relativt tette når de er nye, men etter en tids bruk vil forskjellen bli tydeligere.

Kondens
Imprignerte duker ventilerer ut kondensen raskt. Overflatebehandlende duker gjør det ikke. Den som ønsker å kjøpe en teltduk av et lettvektsmateriale og uten innertelt kan klare seg ganske bra under visse forhold. F.eks. i et skogsmiljø, der vinden ikke kommer til å rive i teltduken, renner kondensen problemfritt ned til bakken langs duken. Ved tørt vær pleier kondens ikke å være noe problem. Et innertelt er allikevel alltid å foretrekke.

Konklusjon
Med alle disse problemstillingene og fellene i tankene, har vi valt de duker som på den beste måten tilfredsstiller våre ulike krav og behov.

Garanti
Garanti mot materialfeil gis på duken ifht. hvert enkelt lands gjeldende kjøpsbetingelser. 12 måneders regntetthetsgaranti. Legg merke til at en imprignert duk, uten overflatebehandling ikke er garantert regntett i kombinasjon med hard/sterk vind. Dette p.g.a. at regndråpene da treffer overflaten på duken med en så stor hastighet at de iblant overvinner imprigneringens vannmotstand. Garantien dekker heller ikke skader forårsaket av et ulykkestilfelle, feilaktig/uvøren håndtering eller ved normal slitasje eller påvirkning fra solens UV-stråler.

  • Tentipi
  • Muurikka
  • Volcano Multifuel
  • Tunda Grill